Соціолог назвав головні параноїдальні ідеї колективного Путіна

З людьми, які є прихильниками параноїдальних ідей, неможливо про щось домовитися, зазначив експерт.

Світогляд колективного російського президента Володимира Путіна ґрунтується на трьох головних параноїдальних ідеях, перша з них - у світі панує закон джунглів, сильний завжди правий, "слабких б'ють", і треба "бити першим", а всі розмови про демократію, міжнародне право і права людини є блефом, необхідним тільки для того, щоб послабити і "з'їсти" ворога.

Друга параноїдальна ідея - маячня переслідування, вона полягає в твердженні, що одвічним ворогом РФ є західні країни і, в першу чергу, США, написав в Facebook російський соціолог Ігор Ейдман.

"Вони хочуть відібрати у нас владу, щоб самим правити нашим племенем і грабувати його замість нас. А ще вони хочуть зробити наших дітей гомосексуалами, щоб мати плем'я не лише морально, а й фізично. Українці - частина нашого племені, яка перейшла на бік ворога і тепер загрожує нам", - описав експерт другу хворобливу ідею.

За його словами, третя параноїдальна ідея - маячня величі.

"Захід розвалив СРСР, користуючись слабкістю радянських вождів. А ми сильні, ми відновимо велику державу, будемо панувати скрізь, де правили російські царі і генсеки. Це наші джунглі, і тільки ми маємо право тут панувати", - пояснив експерт, у чому полягає суть третьої хворобливої ідеї.

Ейдман додав, що колективний Путіна також вважає, що на Заході збоченці і слабаки, західні держави "доживають вік", і прийшов час РФ - її влада стане в світі найкрутішою та найвпливовішою.

На думку соціолога, з носіями такої "ідеології" неможливо про щось домовитися.

Експерт вважає, що заспокоїти їх можуть лише санітари, озброєні не тільки таблетками і шприцами.

Новини щодо переговорів України з Росією - це варто знати

Російські окупанти 24 лютого рано вранці вдерлися в Україну і під виглядом "демілітаризації" і "денацифікації" вбивали мирних людей, захоплювали населені пункти й руйнували цивільну інфраструктуру.

Вороги наприкінці вересня на окупованих територіях Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської областей під дулами автоматів провели так звані "референдуми" про "приєднання" до Росії.

Потім Володимир Путін спробував анексувати українську землю. Незаконну анексію не визнав майже весь світ. Російський президент запропонував Києву переговори, однак підкреслив, що не збирається обговорювати долю нібито "російських територій".

Український лідер Володимир Зеленський заявив, що Київ не буде домовитися з нинішнім президентом РФ. Також глава нашої країни назвав формулу миру, яка складається з 10 пунктів.

Вас також можуть зацікавити новини: