Зеленський заявив, що Україна не буде вести діалог з Путіним / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив, що домовитись про співіснування з Володимиром Путіним неможливо, Україна буде вести діалог з іншим президентом Росії.

Про це глава держави сказав у своєму відеозверненні, оприлюдненому у соціальній мережі Facebook.

Президент заявив, що сьогодні провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача і щойно завершилось засідання Ради національної безпеки і оборони України.

Відео дня

Зокрема, Зеленський сказав, що були ухвалені наступні рішення

"Перше – тільки шлях посилення України і вигнання окупантів з усієї нашої території повертає мир. Ми пройдемо цим шляхом", – наголосив Зеленський.

"Друге – Україна була і залишається лідером у переговорних зусиллях. Саме наша держава завжди пропонувала Росії домовитись про співіснування на рівних і залишається лідером у переговорних зусиллях. Саме наша держава завжди пропонувала Росії домовитись про співіснування на рівних, чесних, гідних і справедливих умовах. Очевидно, що з цим російським президентом – це неможливо", – заявив Зеленський.

Як сказав Зеленський, президент Росії Володимир Путін "не знає, що таке гідність і чесність".

"Тому ми готові до діалогу з Росією вже з іншим президентом Росії", – наголосив Зеленський.

"І третє. Ми маємо зафіксувати юридично все те, чого ми вже досягли фактично. Саме в Україні вирішується доля демократії в протистоянні з тиранією. Саме тут міцністю наших державних кордонів ми можемо закріпити міцність кордонів усіх європейських держав. Ми можемо гарантувати, що ніхто більше не наважиться повертати війну на наш континент. Саме тут в Україні цінності нашої євроатлантичної спільноти отримали справжню живу енергію, силу народу, який бореться за свободу, і силу народів, які допомагають у цій боротьбі", – додав президент України.

Путін намагається анексувати нові території України

Як повідомляв УНІАН, російські загарбники 23-27 вересня провели на окупованих частинах чотирьох областей України псевдореферендуми. У Херсонській та Запорізькій – про вихід зі складу України та приєднання до Росії, у Донецькій та Луганській – про приєднання до РФ.

Мешканці захоплених російськими загарбниками територій не хотіли брати участі у псевдореферендумах, тому їх окупанти змушували голосувати під дулами автоматів. За результатами, які продемонструвала російська пропаганда, більше 90% учасників "референдуму" проголосували "за".

Низка країн, зокрема, ЄС та США, оголосили, що не визнаватимуть результати фейкового голосування.

Попри це президент Російської Федерації Володимир Путін 30 вересня оголосив про анексію частин чотирьох областей України і запропонував Києву перемовини.