Володимира Путіна дуже сильною мірою "зробили", вважає письменник / фото REUTERS

Російський поет та письменник єврейського походження Ігор Губерман заявив, що президент РФ Володимир Путін - "дрібний біс", який "рветься у великі демони".

У тому, що Путін зараз така страшна постать, винне його оточення, розповів літератор в інтерв'ю українському журналісті та засновнику видання "Гордон" Дмитру Гордону.

На його думку, російського лідера дуже сильною мірою "зробили".

Відео дня

"Якщо дивитися на те, що відбувається, очима людини відстороненої та вже, вибачте мені, високоінтелектуальної, …то що відбувається? Дрібний біс (Путін - Ред.) рветься у великі демони. І ось це відбувається на наших очах, тому що його цим підживили за 20 років. Тому винне в тому, що він зараз - така страшна постать, загалом, його оточення", - сказав Губерман.

Співбесідник вважає, що очільнику РФ потурають - постійно кажуть, що який він "великий", "високий" і головне - здатний знову поєднати весь "русский мир".

"Його "зробили" дуже сильною мірою, адже він не дуже далека, не дуже талановита людина. Він дуже посередня людина, крім того, чекіст. І з глибинки, у дворі його дуже часто били. Я думаю, що він мав дуже нещасну молодість. І ось усе це разом вилилося в те, що цей дрібний, фактично, біс рветься у великі демони, і йому в цьому потурають…", - додав письменник.

Раніше західні ЗМІ писали, що Володимир Путін через повномасштабну війну в Україні, яка розпочалася 24 лютого, "застряг між двох світів" - не може ні перемогти, ні відступити, зберігши власну репутацію.

Вас також можуть зацікавити новини: