Тисячі громадян висловилися за переобрання президента Білорусі / Фото: REUTERS

Центральна виборча комісія Білорусі не має інформацію щодо дати проведення церемонії інавгурації Олександра Лукашенка.

Так відповіла журналістам голова ЦВК Лідія Єрмошина.

Читайте такожУ Білорусі на акціях протесту вчора затримали 32 особи

Відео дня

«Ні, я гадки не маю», – сказала вона.

За словами жінки, комісія бере участь у церемонії лише як гість, не більше.

«Все організовує Адміністрація президента. До 9 жовтня, у двомісячний термін (після проведення виборів) має бути призначена (інавгурація)», – цитує слова Єрмошиною видання Naviny.BY.

Вибори та протести в Білорусі: хронологія подій

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. За офіційними даними ЦВК, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тихановську - 10,1%.
  • Тисячі жителів Білорусі, не згодних з результатами виборів, вийшли на акції протесту, відбулися зіткнення з силовиками. У перші дні протестів були затримані тисячі людей, пізніше багатьом з них призначили адмінарешт.
  • Лукашенко неодноразово заявляв, що ситуацію в Білорусі розхитують ззовні, і домовився з президентом РФ Володимиром Путіним спільно реагувати "у разі загострення ситуації в частині зовнішніх загроз". 27 серпня Путін допустив використання російських силовиків для придушення протестів у Білорусі.
  • В Євросоюзі заявили про невизнання результатів виборів і досягли угоди застосувати санкції проти білоруських чиновників у відповідь на фальсифікацію результатів голосування і застосування насильства проти протестувальників.