Акція протесту у Єрусалимі / фото REUTERS

В Ізраїлі не вщухають протести з вимогою відставки прем'єр-міністра країни Біньяміна Нетаньяху.

Як повідомляє Deutsche Welle, в Єрусалимі ввечері в суботу, 1 серпня, відбулася чергова демонстрація біля резиденції Нетаньяху. У ній взяли участь близько 10 тисяч людей. Вже декілька тижнів протестувальники збираються щосуботи біля офіційної резиденції глави уряду та вимагають його відставки.

Протест тривав до ранку неділі, поки поліція не розігнала протестувальників, заарештувавши 12 людей.

Відео дня

За даними поліції, ще близько тисячі людей протестували напередодні біля приватної резиденції Нетаньяху в місті Кесарія на узбережжі Середземного моря. Протести також відбулися в Тель-Авіві та інших населених пунктах. До охорони порядку залучили сотні поліцейських, оскільки під час мітингу в Тель-Авіві 28 липня на протестувальників напали, вочевидь, прибічники правих поглядів.

Читайте такожУ Берліні тисячі людей протестували проти карантину (фото)

Сам Нетаньяху 2 серпня назвав «ліві» демонстрації проти нього «інкубаторами коронавірусу». За його словами, багато демонстрантів не мали захисних масок та не дотримувалися дистанції.

Прем'єр запевнив, що протестувальникам дозволяють навіть «паралізувати мікрорайони та перекривати перехрестя».

Демонстранти невдоволені, на їхню думку, хаотичною політикою Нетаньяху у боротьбі з поширенням COVID-19 - ресторани, пляжі та спортивні зали спочатку були закриті, згодом їх відкрили, а потім знову закрили через нове зростання кількості інфікувань. Рівень безробіття в країні перевищує 20 відсотків.

Також Нетаньяху звинувачують у корупції. У травні почалися судові засідання у справі щодо прем'єра Ізраїлю, якому висунули обвинувачення у хабарництві та шахрайстві. Через це багато ізраїльтян закликають до його відставки. Нетаньяху відкидає всі звинувачення.

Згідно з останніми даними Університету Джонса Хопкінса, в Ізраїлі з 9-мільйонним населенням офіційно підтвердили понад 72,2 тис. заражень коронавірусом, 527 смертей та понад 45,6 тис. випадків одужання.