У деяких регіонах Азербайджану запроваджують воєнний стан / фото Вікіпедія

Слідом за Вірменією і Нагірним Карабахом влада Азербайджану заявила про запровадження воєнного стану.

Про це повідомляє ВВС.

Як повідомляється, парламент Азербайджану прийняв постанову про введення воєнного стану країни. Воно має бути затверджене президентом.

Відео дня

За даними РИА Новости, воєнний стан запроваджується в деяких містах і регіонах Азербайджану. Оголошення комендантської години покладається на МВС Азербайджану.

Читайте такожНова війна за Карабах: що відбувається на кордоні Вірменії та Азербайджану (фото, відео)

Загострення в Нагірному Карабасі: що відомо

  • Конфлікт між Азербайджаном і Вірменією через Нагірний Карабах почався в 1988 році, коли населена переважно вірменами Нагірно-Карабаська автономна область заявила про вихід з Азербайджанської РСР.
  • У 1991-1994 роках в регіоні тривав кривавий конфлікт, який закінчився підписанням протоколу про припинення вогню. Нагірний Карабах проголосив себе незалежною "республікою", але Азербайджан не визнав цього, вважаючи, що територію окупувала Вірменія.
  • Сьогодні, 27 вересня, в Нагірному Карабасі поновилися бої. Обидві країни звинуватили один одного на початку військових дій.
  • Влада Азербайджану заявила про загиблих під час обстрілу Нагірного Карабаху з боку Вірменії.
  • У Вірменії повідомили про знищення кількох вертольотів і безпілотників ЗС Азербайджану. За даними вірменської влади, Азербайджан також втратив три танки.
  • Туреччина вже заявила про підтримку Азербайджану у конфлікті з Вірменією.