У Польщі жорстоко розігнали акцію проти карантину / REUTERS

У Варшаві поліція застосувала сльозогінний газ і фізичні методи проти учасників акції за якнайшвидше скасування карантинних обмежень для бізнесу.

Читайте такожІталія хоче зняти обмеження на пересування між регіонами

Як повідомляє Reuters, 16 травня сотні протестувальників зібралися в історичній частині міста з гаслами «Роботи і хліба!» і «Все знову буде нормально!».

Відео дня

Зазначається, що в останні тижні Польща поступово послаблює карантин, щоб надати імпульс економіці. Очікується, що в понеділок в країні відкриються салони краси і ресторани, хоча там і діятимуть запобіжні заходи.

Але протестувальники, які в останні тижні збиралися кілька разів, виступають за найшвидше зняття обмежень. оскільки не можуть заробляти собі на життя. Напередодні поліція заблокувала проведення запланованого протестного маршу, пославшись на заборону проведення масових зібрань під час карантину.

У повідомленні поліції стверджується, що поліцейські зіткнулися з епізодами агресії. У відповідь вони використовували проти демонстрантів фізичну силу та сльозогінний газ.

Уряд Варшави заявляє, що заради безпеки деякі обмеження карантину мають залишатися в силі ще певний час.

На 16 травня у Польщі підтверджено 18 257 випадків коронавірусу, 915 з них – смертельні.

Нагадаємо, станом на 8:00 17 травня у світі зафіксовано 4 635 830 випадків COVID-19 - за добу підтвердилися 92 920 нових епізодів зараження. Жертвами коронавірусної хвороби стали 311 824 людини.

Читайте також: