Коту було 14 років / фото facebook.com/StreetCatBob

У Великобританії у віці 14 років помер кіт Боб, який став героєм книги і однойменного фільму «Вуличний кіт на прізвисько Боб».

Читайте такожЖитель Індії залишив у спадок землю своїм слонам-"охоронцям"Про це пише видання The Bookseller.

Тварина померла в понеділок 15 червня.

Відео дня

«Боб врятував мені життя. Ось так просто. Він дав мені набагато більше, ніж просто дружнє спілкування. З ним я знайшов мету, якої мені не вистачало. Він зустрів тисячі людей, торкнувся мільйонів життів. Ніколи не було такого кота, як він. І ніколи більше не буде», – заявив власник кота Джеймс Боуен.

Музикант Джеймс Боуен знайшов кинутого і пораненого Боба в 2007 році, коли сам боровся з наркозалежністю. Він став піклуватися про кота і брати його на свої вуличні виступи, а потім вони стали разом продавати перехожим газету The Big Issue. За словами Боуена, Боб став його причиною вставати щоранку.

У підсумку Боуен написав серію книг про свої стосунки з котом, перша з яких вийшла в 2012 році і стала бестселером. Вже у 2016-му режисер Роджер Споттісвуд зняв однойменний фільм за книгами Боуена. Продовження історії - «Подарунок від кота Боба» - має вийти в кінопрокат у 2020-2021 роках.

Раніше УНІАН писав, що в Кенії помер знаменитий слон Тім, один з останніх слонів з великими бивнями в світі.