Китайський уряд подарував громадянам цифрові юані на 40 мільйонів доларів

У Шанхаї влада провела роздачу 350 тисяч так званих "червоних пакетів".

Китай активно тестує свою цифрову валюту, для чого роздає громадянам невеликі суми грошей. На сьогодні населенню роздали цифрових юанів на загальну суму в 39 мільйонів доларів.

Як повідомляє The Block, в Шанхаї, одному з головних фінансових центрів країни, влада в порядку лотереї провела роздачу 350 тисяч так званих «червоних пакетів». Кожен містить 55 цифрових юанів (близько 9 доларів США). Таким чином у місті роздали валюти на 3 мільйони доларів.

Зазначається, що з лютого влада більш ніж удвічі збільшила обсяг коштів, переданий населенню в рамках тестів цифрового юаня.

На сьогодні в шести містах Китаю (Шанхай, Пекін, Шеньчжень, Сучжоу, Ченду і Чанша) роздали цифрової валюти на 39 мільйонів доларів.  Тест в Шанхаї поки є наймасштабнішим.

Читайте такожЖарт Ілона Маска обвалив курс биткоїна

Цифровий юань Китаю - що про нього відомо

  • Китай почав дослідження і розробку своєї цифрової валюти в 2014 році, вона заснована на блокчейн-технологіях.
  • Народний банк Китаю ще в 2019 році запустив використання електронного юаня у великих містах країни. Громадяни за допомогою додатків, завантажених на смартфони, можуть використовувати ці цифрові рахунки для оплати товарів і послуг. Китайський регулятор визнав експеримент успішним.
  • Як раніше зазначалося в матеріалі УНІАН, Інститут дослідження цифрових валют Народного банку Китаю і міжнародна система передачі інформації та здійснення платежів SWIFT не так давно створили спільне підприємство , яке займається вивченням можливості впровадження цифрового юаня в систему проведення транскордонних платежів.
  • Тим часом влада США побоюється, що за допомогою цифрового юаня Китай спробує позбавити долар ролі основної резервної валюти у світі.