Ілюстрація REUTERS

У конфлікті навколо атомної програми КНДР Сполучені Штати висловили готовність до подальшого діалогу з Північною Кореєю.

"Ми дуже сподіваємося на продовження цих переговорів. Якщо це буде доречно і доцільно, то буде цілком можливо влаштувати зустріч між високопоставленими лідерами", - сказав держсекретар США Майк Помпео у Вашингтоні. Він не став уточнювати, хто саме, як і коли міг би брати участь у такій зустрічі. Про це пише DW.

Читайте такожКНДР не планує відновлювати переговори зі США щодо ядерного роззброєння

Відео дня

Заступник держсекретаря США і спецпредставник з Північної Кореї Стівен Біган 9 липня завершив триденний візит до Південної Кореї, де він обговорював північнокорейську ядерну програму з представниками уряду в Сеулі. Біган спростував твердження, що Пхеньян відмовився від переговорів з ним в ході його поїздки по регіону. "Ми не просили про зустріч з північнокорейцями", - підкреслив заступник голови Держдепартаменту США.

Переговори між США і КНДР про атомну програму Пхеньяна перебувають у глухому куті з часу провального саміту між лідерами двох країн Дональдом Трампом і Кім Чен Ином у лютому 2019 року у В'єтнамі. Перший заступник глави МЗС КНДР Чве Сон Хі нещодавно звинуватила Вашингтон у спробі використовувати діалог із Пхеньяном лише як інструмент для врегулювання внутрішньоамериканської "політичної кризи". Вона зазначила, що не бачить необхідності в тому, щоб сідати за стіл переговорів.