Зачинений бар в Парижі / фото REUTERS

У Парижі та найбільших містах Франції з 17 жовтня введуть комендантську годину з 21:00 до 6-ї години ранку.

Про це йдеться в заяві президента Франції Еммануеля Макрона, передає lb.ua з посиланням на rfi.

За словами Макрона, крім столиці це обмеження стосується Марселя, Ліона, Тулузи, Лілля, Гренобля, Монпельє, Руан і Сент-Етьєна.

Відео дня

Читайте такожГреція не посилюватиме карантин через втому від пандемії

Ці заходи торкнуться близько 20 мільйонів французів. О 21:00 у цих містах має припинятися будь-яка економічна діяльність та переміщення громадян (без вагомої підтвердженої причини).

Комендантська година запроваджується строком на 4 тижні, однак Макрон повідомив, що уряд подасть до парламенту законопроект, що дозволяє продовжити дію нових обмежень до 1 грудня.

Порушникам комендантської години загрожуватиме штраф у 135 євро перший раз і 1500 євро - в разі повторного порушення.

"Ми не втратили контроль (над епідемією), але ми знаходимося в ситуації, яка викликає занепокоєння", - сказав президент Франції.

Макрон нагадав, що в останні дні в країні виявляють близько 20 тисяч випадків зараження коронавірусом.

Незадовго до виступу президента Макрона стало відомо про рішення уряду Франції ввести в країні режим санітарної надзвичайної ситуації.

Коронавірус у світі: новини

  • Станом на ранок 14 жовтня загальна кількість випадків заражень коронавірусною інфекцією у світі з початку пандемії перевищила 38 мільйонів.
  • Голова ВООЗ Тедрос Гебреєсус заявив, що концепція колективного імунітету заснована на масовій вакцинації, а не на вільній циркуляції вірусу серед людей. Ідея, згідно з якою досягти колективного імунітету можна, якщо дозволити вірусу вільно поширюватися, суперечить етиці та науковому підходу.
  • Мільярдер і засновник Microsoft Білл Гейтс заявив, що людство зможе повернутися до нормального життя тільки при наявності доступної та суперефективної вакцини від коронавірусу.