Тисячі людей у Берліні сьогодні протестували проти обмежень, запроваджених у Німеччині через поширення коронавірусу, та вимагали їхнього скасування.

Відео дня

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"За даними місцевої поліції, в акції протесту взяли участь близько 17 тисяч людей. Як зазначили поліцейські, протестувальники не мали захисних масок та не дотримувалися дистанції під час демонстрації, що є порушенням норм. Поліція через гучномовці неодноразово закликала дотримуватися встановлених норм", - йдеться в повідомленні.

Учасники акції несли транспаранти з закликами скасувати коронавірусні обмеження, закликали до "свободи" та "опору". Також протестувальники скандували: "Найбільша теорія змови - пандемія корони".

Читайте такожКожна друга німецька компанія після карантину збереже можливість працювати віддалено

Одночасно із ходою проти коронавірусних обмежень у Берліні відбулися менші акції контрдемонстрантів. Вони вийшли на вулиці під гаслом "Бабусі проти правих" та час від часу вигукували у бік опонентів: "Нацисти - геть!".

Значних інцидентів між протестувальниками двох таборів зафіксовано не було. Значною мірою завдяки тому, що поліцейські кордони у багатьох місцях розділяли учасників двох акцій.

Як зазначається, демонстрація проти коронавірусних обмежень відбулася на тлі зростання кількості інфікувань у Німеччині. За даними Інституту імені Роберта Коха, у ФРН за останню добу підтвердили 955 нових інфікувань коронавірусом, тоді як на початку липня за добу фіксували переважно до 500 випадків. Всього від початку епідемії в країні зафіксували понад 209,6 тисяч заражень і 9148 смертей.