Бари, ресторани та інші заклади громадського харчування закриватимуться о 23:00 / фото REUTERS

У Німеччині посилюють протиепідемічні заходи через поширення коронавірусу.

Як повідомляє DW, про це у середу, 14 жовтня, домовилися канцлер Анґела Меркель та глави урядів федеральних земель.

Так, у регіонах з високими темпами поширення коронавірусу - щонайменше 50 випадків зараження на 100 тисяч населення протягом тижня - бари, ресторани та інші заклади громадського харчування закриватимуться о 23:00, а кількість учасників приватних вечірок і зустрічей обмежуватиметься 10 особами з максимум двох домогосподарств. Нині саме вечірки й зустрічі в дружньому колі з різноманітної нагоди вважаються головним джерелом заражень коронавірусом.

Відео дня

Читайте такожФранція введе комендантську годину через поширення коронавірусу

Пакет ухвалених рішень передбачає й розширення маскового режиму в регіонах, де протягом тижня фіксується мінімум 35 випадків зараження на 100 тисяч населення. Носіння масок також запровадять у всіх місцях, де протягом тривалого часу скупчуються люди.

14 жовтня Інститут Роберта Коха повідомив, що вперше з квітня в країні за добу зафіксовано понад п'ять тисяч нових випадків зараження коронавірусом.

Коронавірус у світі: новини

  • Станом на ранок 14 жовтня загальна кількість випадків заражень коронавірусною інфекцією у світі з початку пандемії перевищила 38 мільйонів.
  • Голова ВООЗ Тедрос Гебреєсус заявив, що концепція колективного імунітету заснована на масовій вакцинації, а не на вільній циркуляції вірусу серед людей. Ідея, згідно з якою досягти колективного імунітету можна, якщо дозволити вірусу вільно поширюватися, суперечить етиці та науковому підходу.
  • Мільярдер і засновник Microsoft Білл Гейтс заявив, що людство зможе повернутися до нормального життя тільки при наявності доступної та суперефективної вакцини від коронавірусу.