Трамп назвав "катастрофою" головного інфекціоніста США, а керівників системи охорони здоров'я - "ідіотами"

Глава Білого дому вважає, що американці втомилися від обмежень пандемії.

Президент США Дональд Трамп різко розкритикував керівництво охорони здоров'я, в тому числі відомого інфекціоніста і імунолога, що входить до складу робочої групи Білого дому по боротьбі з коронавірусом, Ентоні Фаучі. Трамп назвав Фаучі "катастрофою".

Читайте такожТрамп перехворів на коронавірус і більше не може кого-небудь заразити-лікар президента

Про це Трамп заявив під час дзвінка в свій передвиборний штаб, що почули кілька журналістів, пише Reuters.

"Фаучі - це катастрофа. Якби я послухав його, у нас було б 500 тисяч смертей", - сказав Трамп.

Виступаючи з готелю в Лас-Вегасі перед двома мітингами в Арізоні, Трамп сказав, що американці втомилися від обмежень пандемії.

"Люди кажуть: "просто залиште нас у спокої". Вони втомилися. Люди втомилися слухати Фаучі і всіх цих ідіотів", - говорив Трамп на мітингах, під час яких багато його прихильниківне носять масок і стоять пліч-о-пліч, що суперечить вказівкам Фаучі та інших експертів в області громадської охорони здоров'я.

Сенатор-республіканець Ламар Александер виступив із заявою, в якій назвав Фаучі "одним з найвидатніших державних службовців нашої країни".

"Якби більше американців звернули увагу на його пораду, у нас було б менше випадків COVID-19, і було б безпечніше повернутися в школу, на роботу і поїсти", - сказав Олександр.

Трамп і доктор Фаучі розходяться в думках щодо того, як краще впоратися з пандемією, в результаті якої загинуло понад 219 тисяч осіб. Раніше Фаучі відкрито скаржився на те, що його цитують в рекламі кампанії з переобрання Трампа, і сказав в інтерв'ю на каналі CBS, що він не здивований тим, що сам Трамп заразився коронавірусом.

Зазначимо, що 79-річний Фаучі працював при президентах-республіканцях і демократах. З 1984 року він є директором Національного інституту алергії та інфекційних захворювань.

Коронавірус в США

Нагадаємо, Трамп заявив, що не закриватиме США навіть у разі другої хвилі зараження коронавірусом. Він також виступив проти обов'язкової вакцинації від коронавірусу, бо не бачить в ній необхідності.

У Трампа і його дружини Меланії виявили коронавірус 2 жовтня. А 13 жовтня президент США офіційно повернувся до передвиборчої кампанії після зараження COVID-19.

За словами лікаря Президента Шона Конлі, результати тесту Трампа на коронавірус останні кілька днів поспіль були негативними, і він більше не заразний.

Зазначимо, США знаходяться на першому місці в світі за поширенням коронавірусом: заразилися 8 212 767, видужали 3 272 603, загинули 220 110 осіб.