У Білому домі кажуть, що Трамп здоровий / REUTERS

Президент США Дональд Трамп вже перехворів на COVID-19 і не може заразити кого-небудь коронавірусом.

Читайте такожХворий на коронавірус Трамп переставши приймати ліки й відновив виборчу кампанію

Відповідний висновок лікаря Трампа Шона Конлі опубліковано на сайті Білого дому.

Відео дня

Стверджується, що з моменту прояву перших симптомів минуло вже 10 днів. У президента вже цілу добу не підвищувалася температура, а розширені тести вказують на відсутність свідчень «активного розмноження вірусу». Лікар доходить до висновку, що Трамп більше не потребує ізоляції.

Водночас NYT пише, що експерти неодноразово ставили під сумнів публічну інформацію про тяжкість хвороби Трампа. Згідно з прийнятими в США принципами, пацієнти з важкою формою COVID-19 можуть потребувати ізоляції на термін до 20 днів.  

Лікарі, зокрема, вказують на вік і фізичний стан Трампа, які роблять його вразливим до хвороби. Крім того, сумнів викликають і формулювання, які використовуються в висновку Конлі. Так, Трампа безпосередньо не відносять до категорії COVID-негативних пацієнтів за тестом ПЛР. Замість цього говориться, що вірусне навантаження на його організм знижується.

Коронавірус в Білому домі і вибори в США: що відомо

  • 2 жовтня у Трампа і першої леді Меланії Трамп підтвердили інфікування коронавірусом.
  • Трампа госпіталізували до Національного військово-медичного центру Уолтера Ріда, де його лікували три дні. Трамп мав легкі симптоми коронавірусу.
  • Напередодні Трамп заявив, що відновлює виборчу кампанію, призупинену після виявлення у нього і його дружини коронавірусу. Він вже виступив з промовою з балкона Білого дому, а в понеділок має виступити на мітингу у Флориді.
  • Перший тур дебатів між Трампом і кандидатом у президенти США від Демократичної партії Джо Байденом відбувся 30 Вересня.
  • Президентські вибори в США заплановані на 3 листопада.