Дональд Трамп / REUTERS

США подолають коронавірусну кризу незалежно від наявності вакцини проти COVID-19.

Про це заявив президент Дональд Трамп пише ТСН з посиланням на CNBC.

"Є вакцина, чи немає, ми повертаємося і починаємо процес. У багатьох випадках вакцин немає, й коли вірус чи грип приходять, ти борешся з ними", - пояснив глава держави.

Відео дня

Водночас, Трамп розповів, що в країні розпочнуть операцію Warp Speed, покликану на швидке винайдення вакцини проти нового коронавірусного захворювання. Зокрема, експерти розраховують досягти успіхів вже до кінця цього року.

Читайте такожCNN: Розробка вакцини може провалитися, світу доведеться вчитися жити з коронавірусом

"Ми сподіваємося, що отримаємо вакцину в найближчому майбутньому, і якщо усе вдасться, це буде великим кроком вперед, - зазначив американський президент. - Якщо ми цього не зробимо, то, як і в багатьох інших випадках, коли виникає проблема, вона, рано чи пізно, йде".

За словами очільника США, неможливо передбачити повторний спалах коронавірусу. "Він може спалахнути, а може й не спалахнути. Ми побачимо, але якщо він спалахне, ми будемо гасити вогонь, і ми погасимо його швидко та ефективно. Ми багато чому навчилися", - запевнив Трамп.

Нагадаємо, раніше президент США Дональд Трамп заявив, що особисто знав п'ятьох людей, загиблих від хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом нового типу.

Читайте також: