"Треба пишатися": Лукашенко назвав білорусів, які перехворіли на коронавірус, "золотим фондом"

Лукашенко вчергове закликав не влаштовувати паніку, назвавши проблему коронавірусу "політичною".

Президент Білорусі Олександр Лукашенко висловив переконання, що громадяни країни, які перехворіли на коронавірус, є її "золотим фондом".

Як повідомляє "Белта", про це Лукашенко заявив на профільній нараді в четвер.

При цьому він переконаний, що країна впорається з проблемою коронавірусу, яку Лукашенко називає політичною.

"У нас прихильників, навіть співчуваючих не буде, тому що ми пішли проти течії. Ми діємо відповідно до ситуації, яка у нас складається, і того, яку ми маємо систему охорони здоров'я... Ми зараз будемо в цьому тісному, потворному світі стикатися з цими вірусними захворюваннями. І цю систему треба зміцнювати - це один з уроків. Але про це ми поговоримо після", - заявив він.

Читайте такожЛукашенко відвідав церкву під час пандемії: "ми ці віруси переживаємо кожного року"

Він також зажадав "не допускати перегинів" і не влаштовувати паніку в суспільстві, борючись з поширенням інфекції.

"Ми навіть дійшли до того, що налякали людей. Що це така зараза, що від тих, хто перехворів, треба бігти, як від прокажених. Ті, хто перехворів на цю недугу, - це наш "золотий фонд", це люди, у яких ми беремо забір крові, робимо плазму і лікуємо людей. Людям, які перехворіли, треба пишатися, що вони вистояли, а не боятися, що про них щось скажуть", - заявив президент Білорусі.

Як повідомляв УНІАН, раніше Лукашенко висловився проти носіння масок у школах, назвавши це "окозамилюванням і показухою".

Читайте також: