Лукашенко подав небезпечний приклад своїм громадянам / president.gov.by

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що у нинішній епідеміологічній ситуації закривати храми не потрібно, і сам відвідав Свято-Благовіщенський Ляденський храм з нагоди Великодня.

Читайте такожУ Білорусі більше інфікованих COVID-19, ніж в Україні

"Маю вам сказати, що я не схвалюю тих, хто закрив людям дорогу до храму. Я не вітаю такої політики. Ще й надто, ви знаєте мою позицію: ми ці віруси переживаємо кожен рік", - цитує слова Лукашенка «Белта».

Відео дня

Білоруський лідер зазначив, що мільйони людей у світі - віряни, чимало з них наділені великою владою.

"Я знаю багатьох таких. Але як тільки настав цей психоз (навіть не хвороба), всі рвонули не в храм, а від храму. Недобре. Але це моя позиція, я її нікому не нав'язую. Це вам вирішувати, як будете жити ви, як будуть жити ваші діти. Я тільки виходжу з того, що завжди треба діяти згідно з обставинами: якщо потрібно надіти маску - одягніть, якщо потрібно іншим чином поберегтися - бережіть себе. Але дійте відповідно до того, як складаються обставини", - заявив Лукашенко.

Нагадаємо, в Україні у Великодню ніч в церкві прийшли майже 130 тис. вірян, лише у 19 випадках поліція зафіксувала порушення карантинних обмежень.

Читайте також: