Лукашенко поїхав в Чорнобильську зону садити сосни / фото belta.by

Президент Білорусі Олександр Лукашенко відправився на "республіканський суботник" в селище Лясковичі, яке розташоване на території Національного парку "Припʼятський" і постраждало внаслідок катастрофи на ЧАЕС.

Про це повідомляє БелТа.

Так, Лукашенко разом з іншими висаджував саджанці сосни у парку і сказав, що "потрібно відновлювати лісову масу на цій площі".

З метою відновлення лісової маси на площі в 1,5 га в парку висадять кілька тисяч саджанців сосни / фото belta.by

За його словами, немає причин відкладати або скасовувати республіканський суботник, адже люди все одно працюють у пʼятницю, і якщо вони прийдуть на роботу в суботу, то "це ні на що не вплине".

Читайте також"Господь вдарив нас по башці": Лукашенко відзначився новою заявою про коронавірус (відео)

Також держоргани, місцева влада та інші організації проводять суботник на робочих місцях, прибирають території міст, готують дитячі оздоровчі та спортивно-оздоровчі табори до літнього сезону.

Зазначається, що у двадцятих числах квітня президент Білорусі зазвичай відвідує райони, які постраждали від аварії на Чорнобильській АЕС.

З метою відновлення лісової маси на площі в 1,5 га в парку висадять кілька тисяч саджанців сосни із закритою кореневою системою.

Лукашенко відправився в Чорнобильську зону садити сосни в Національному парку Прип’ятський / фото belta.by

Як повідомляв УНІАН, у Чорнобильській зоні триває гасіння природних пожеж на території Луб’янського, Паришівського, Дитятківського та Денисовицького лісництв.

Нагадаємо, раніше Лукашенко вже відзначався заявами з приводу важливості гарного ставлення до природи -  він стверджував, що коронавірус з'явився в Білорусі, бо "люди не поважають ліси". Також він вкотре заявляв, що в Білорусі немає жодного померлого суто від коронавірусу.

Зазначимо, що у Білорусі підтвердили коронавірус у майже 9 тисяч осіб.