Уряд Іспанії просить закрити борделі через COVID-19 / фото ua.depositphotos.com

В уряді Іспанії закликали автономні області закрити будинки розпусти і борделі, щоб запобігти розповсюдженню коронавірусу.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на видання 20 minutos.

Міністр з питань рівності Іспанії Ірен Монтеро попросила регіональних радників з питань рівності вжити конкретних заходів щодо цих місць, як це було зроблено з барами, ресторанами та нічними клубами, оскільки "пандемія все ще є реальністю".

Відео дня

"Без шкоди для нашої постійної боротьби з сексуальною експлуатацією я вважаю важливим діяти конкретно в тих місцях, де практикується проституція", - йдеться в листі.

Монтеро висловила "глибоку стурбованість" спалахами коронавірусу, які були зафіксовані в будинках розпусти, і попросила автономії запропонувати повіям "достойні альтернативи", щоб впоратися з ситуацією.

Читайте такожРесторан в Іспанії запустив "віртуальних офіціантів", щоб не контактувати з клієнтами (фоторепортаж)

Міністр наголосила, що здоров'я і права жінок мають головне значення і що ситуація в галузі охорони здоров'я "означає, що інфекції, які можуть виникати в цих місцях, призводять до експоненціального зростання заражень, які важко простежити".

Також про необхідність вжиття заходів для припинення передачі коронавірусу в будинках розпусти повідомили й у Міністерстві охорони здоров'я. Там наголосили, що в борделях повинні застосовуватися ті ж заходи контролю, що і в інших установах.

Коронавірус в Іспанії