REUTERS

Фактично єдині люди, яким в США зробили тести на коронавірус - це ті, в кого проявляються симптоми COVID-19. Цей підхід схвалили Центри контролю й профілактики захворювань, які дають рекомендації окремим штатам. Але, напевне, такий підхід виявив лише невелику частину заражених, що ставить під загрозу тисячі американців.

Адже більшість тих, хто стали носіями, насправді не знають про це. Саме тому потрібне масштабне тестування людей без симптомів. Про це на сторінках New York Times пишуть директор Pharos Global Health Advisors і лектор Інституту міжнародних відносин при Єльському університеті Шань Сон Лін і професор клінічної епідеміології Єльського університету Роберт Хехт.

Читайте такожКількість померлих від коронавірусу у світі перевищила 200 тисяч осіб

Відео дня

Невелика вибірка аналізів крові на антитіла показала, що 2,7 мільйона мешканців Нью-Йорку могли заразитися коронавірусом, не знаючи цього. Про це в минулий четвер заявив губернатор штату Нью-Йорк Ендрю Куомо. Ці його словам співзвучні й з іншими відкриттями. Нещодавно дослідження показало, що приблизно третина жителів Челсі у штаті Массачусетс вірогідно заразилися. Але лише половина з них змогли пригадати, що за останні 4 тижні в них спостерігався хоча б один симптом вірусу. Інше невелике дослідження серед вагітних жінок у Нью-Йорку показало, що у 15% був коронавірус. Але у 80% з них не було жодних симптомів. Також на атомному авіаносці Theodore Roosevelt з 840 випадків зараження 60% проходили без будь-яких ознак.

Автори роблять з цього висновок, що COVID-19 більш поширений, ніж показує обмежена кількість проведених в США тестів. І мільйони людей продовжують поширювати патоген, навіть не підозрюючи про це.

"Нам необхідно активно шукати носіїв вірусу без симптомів. Особливо це стосується людей, які часто контактують з суспільством, а також уразливих груп населення. Сюди входять як ті, хто став носієм без симптомів, так і ті, в кого, швидше за все, проблеми з'являться через кілька днів після проведення тесту", - йдеться в статті.

Читайте такожPolitico: У США перевіряють, чи хтось може зробити з коронавірусу біологічну зброю

До тих, кого необхідно терміново почати тестувати, автори зараховують працівників медичних закладів, бездомних і працівників притулків, працівників продуктових магазинів і кур'єрів, водіїв таксі, персонал аварійних служб. Також вони радять проводити тестування на підприємствах з великою кількістю працівників, таких як м'ясокомбінати і склади.

Крім того, потрібно відстежувати й проводити тести серед всіх, з ким контактували підтверджені пацієнти з COVID-19. Автори вважають, що ці групи підвищеного ризику повинні проходити тестування кожні 5 днів. Для цього потрібно подбати, щоб засоби для діагностики були доступними і поширеними. А сам тест можна було провести самостійно без запису на прийом до лікаря.