фото: ua.depositphotos.com

Більш ніж в 10 разів більше людей у Німеччині можуть бути зараженими коронавірусом. Про це свідчить нове дослідження, проведене на тлі того, як Європа поволі виходить з-під карантину. Чиновники говорять, що пандемія на континенті, швидше за все, пройшла піковий період.

Як пише The Guardian, вчені з Боннського університету провели дослідження в місті Гангельт, розташованому в районі Гайнсберг, смертність від COVID-19 в якому була однією з найвищих у Німеччині. Вони взяли зразки у 919 випадкових людей. На основі результатів вчені підрахували, що приблизно 15% жителів Гангельта були заражені, а рівень смертності складав 0,37%. Якщо понести це на загальнонаціональний масштаб, це означає, що вірогідно приблизно 1,8 мільйона жителів Німеччини були заражені. Хоча офіційні цифри говорять про 160 тисяч випадків.

Читайте такожForeign Policy: Коронавірус назавжди змінить життя в містах

Відео дня

При цьому, серед тих, в кого вчені виявили коронавірус під час дослідження, у кожного п'ятого не було жодних симптомів. Це підкреслює необхідність дотримуватися соціального дистанціювання і гігієни.

"Кожна нібито здорова людина, з якою ми зустрічалися, була носієм вірусу, хоча сама того не знала", - сказав голова інституту гігієни і громадського здоров'я Боннського університету Мартін Екснер.