Польща не визнала "вибори" в Криму / Фото ua.depositphotos.com

Польща не визнає місцевих "виборів" у Криму, які на тимчасово окупованому півострові провела Росія 13 Вересня.

Про це повідомило Міністерство закордонних справ країна.

Читайте такожЄвросоюз продовжив санкції проти Росії

Відео дня

Вибори губернатора Севастополя були незаконними, як і голосування за кандидатів до так званої Державної Ради Республіки Крим, так званих Законодавчих зборів Сімферополя, а також так званої сільської ради Роздольненського району, – йдеться в заяві.

МЗС Польщі нагадав, що в резолюції Генеральної Асамблеї ООН № 68/262 від 27 березня 2014 року російська анексія Криму визнана явним порушенням міжнародного права.

Також польські дипломати заявили про підтримку незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України.

"Вибори" в Криму

13 вересня в тимчасово окупованому Криму був основним днем голосування на так званих "виборах губернатора Севастополя" і "довиборах" "депутатів" в так звану "Державну раду Республіки Крим" і "Сімферопольську місцеву раду".

У відповідь МЗС України закликало світову спільноту розширити санкції проти Росії. У МЗС висловили рішучий протест і засудили протиправну організацію і проведення так званих «виборів».

"Проведення Російською Федерацією псевдовиборів на територіях Автономної Республіки Крим та м.Севастополь є нелегітимним, а їх результати не матимуть жодних юридичних наслідків», - сказано в заяві.

Європейський Союз також заявив про невизнання результатів так званих місцевих і регіональних "виборів", проведених Росією.