Католицька церква не буде благословляти одностатеві союзи / фото REUTERS

Католицька церква не благословлятиме одностатеві шлюби.

Таку заяву Конгрегації Віровчення із підписом Папи Римського на численні запити оприлюднили у Ватикані, йдеться в сюжеті ТСН.

У документі зазначається, що священники не мають влади давати благословення на укладення шлюбів представників ЛГБТ-спільнот.

При цьому у Ватикані наголошують, що це рішення не є дискримінацією, а радше підкреслює визначення шлюбу церквою, як союзу чоловіка та жінки.

У Ватикані наголосили, що істини та цінності благословень є літургійними діяннями Церкви. Тому вони вимагають, аби те, що благословляється, було "об’єктивно спрямованим на отримання та вираження благодаті, відповідно до Божих задумів, вписаних у створінні", пишуть "Новини Ватикану".

Читайте такожПапа Римський назвав секс і хорошу їжу "божественним" задоволенням

Зазначається, що стосунки, які "передбачають сексуальні практики поза подружжям", тобто, поза "нерозривним союзом між чоловіком і жінкою", відкритим на передавання життя, не відповідають цим "Божим задумам".

При цьому у Ватикані зазначили, що заборона благословляти одностатеві шлюби не перешкоджає благословляти окремих представників ЛГБТ-спільноти в інших питаннях, якщо вони "виявляють бажання жити у вірності зі задумами, об’явленими Богом".

Ця заява викликала хвилю обурення представників ЛГБТ-спільноти в різних країнах.

Папа Римський і одностатеві шлюби

  • Минулого року Папа Римський в одному з документальних фільмів заявляв, що одностатеві пари мають право на сім'ю та цивільні шлюби. Таким чином Папа Франциск став першим главою Ватикану, який відкрито виступив за права гомосексуальних пар.
  • Утім згодом Ватикан заявив, що коментарі Папи Римського Франциска щодо цивільних одностатевих союзів у документальному фільмі були вирвані з контексту.
  • Раніше Папа Римський Франциск провів приватну зустріч з батьками ЛГБТ-підлітків, на якій сказав, що "Бог любить усіх своїх дітей", і що Католицька церква також має "любити всіх чоловіків і жінок".