Лукашенко згадав про коронавірус / REUTERS

Олександр Лукашенко, який не став вводити в Білорусі карантин і скептично висловлювався про загрозу коронавірусу, заявив, що збори протестувальників в Мінську сприяють зростанню захворюваності.

Читайте такожGazeta Wyborcza: Білорусь - не Киргизстан

Як повідомляє Telegram-канал «Пул першого», на нараді щодо COVID-19 Лукашенко заявив, що Білорусь знову увійшла в інтенсивну фазу поширення хвороби. Йде друга хвиля епідемії.

Відео дня

При цьому він пов'язав зростання захворюваності з акціями опозиції.

"Те, що відбувається зараз на вулицях Мінська у вихідні – ну зрозуміло, будуть наслідки, і захворюваність в Мінську у нас вище, ніж в інших регіонах», - зазначив Лукашенко.

"Вони [протестувальники] скоро самі зрозуміють, куди вони вляпалися. Тому тут немає жодної політики. Хочуть ходити і хворіти – нехай хворіють. Там же гроші на заході обіцяють великі", - висловився він.

Лукашенко і коронавірус

  • Навесні в Білорусі не оголошували карантин через епідемію коронавірусу.
  • Олександр Лукашенко неодноразово висловлювався про загрозу епідемії зі зневагою і заявив про "особливий шлях" країни в подоланні хвороби.
  • У липні Лукашенко заявив, що переніс коронавірус "на ногах" і хвороба протікала безсимптомно.

Протести після виборів у Білорусі: хроніка подій

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. За офіційними даними ЦВК, за Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тихановську - 10,1%.
  • Після оголошення результатів виборів країну охопили акції протесту. Силовики затримують учасників мітингів і застосовують до них силу, відкривають політично вмотивовані справи щодо опозиціонерів.
  • В Євросоюзі не визнали результати виборів і ввели санкції проти білоруських чиновників, відповідальних за фальсифікацію результатів голосування і застосування насильства проти незгодних.
  • 23 вересня в Мінську відбулася таємна інавгурація Лукашенка.
  • Противники Лукашенка кожні вихідні виходять на масштабні акції протесту.