Лукашенко пригрозив студентам / фото REUTERS

Президент Білорусі Олександр Лукашенко пригрозив студентам призовом до армії у разі участі в акціях протесту.

Читайте такожБілоруський опозиціонер: Лукашенко йде до фінальної точки, повалення режиму - це питання часуЯк пише «Белта», мова про студентів зайшла на нараді в Мінську 27 серпня.

«Ми зараз до студентів доведемо ту інформацію, яку повинні довести, до керівництва вишів. Вони, врешті-решт, відповідають за ситуацію у своїх вишах, і вони дадуть відповідь, як і керівники промислових підприємств, - зазначив Лукашенко. - Ви ж повинні розуміти, що хлопцям ми дали відстрочку від армії на час навчання у виші. Ну, не хочуть вчитися, тоді Батьківщину треба захищати. У нас Вітчизна в небезпеці».

На думку Лукашенка, він зовсім не залякує студентів закликом до армії:

«Повторюю: хто хоче вчитися, той буде вчитися, матиме цю відстрочку. Хто піде на вулицю або вчитися не захоче, заходи приймемо за законом... до мене Міністр оборони звернувся: Олександр Григорович, якщо хтось із студентів не хоче вчитися, будь ласка, дозвольте нам їх призвати до армії. Я кажу: ще студенти за парти не сіли, тому не треба обговорювати це питання. Але це один з варіантів. Що тут незаконно, що тут несправедливо?».

Протести в Білорусі