Нападники вигукували "Аллаху Акбар", штовхали лавки і сповідальню / фото kurier.at

У католицьку церкву Святого Антонія Падуанського у Відні увірвалися 50 осіб турецького походження і влаштували погром.

Про це повідомляє видання Kurier.

Нападники вигукували "Аллаху Акбар", штовхали лавки і сповідальню. Заступник настоятеля церкви викликав поліцію, проте молоді люди встигли сховатися до приїзду правоохоронців.

Відео дня

У земельному відомстві з охорони конституції вважають, що винуватцями нападу стали радикально налаштовані ісламісти, які неодноразово привертали до себе увагу. Поліції вже вдалося встановити особи десяти нападників.

"Всі християни повинні мати можливість вільно і безпечно сповідувати свою віру в Австрії! Ми будемо рішуче продовжувати боротьбу проти політичного ісламу і не проявляти тут помилкової терпимості», - написав у Twitter канцлер Австрії Себастьян Курц.

Читайте такожКричали "Аллаху Акбар": у Парижі чоловік напав на поліцейських з двома ножами

Напади радикальних ісламістів у Франції

  • 29 жовтня в церкві в центрі Ніцци невідомий з ножем напав на прихожан і туристів. Терорист відрізав голову жінці та важко поранив кількох людей, двоє з яких загинули.
  • Також поліцейські у французькому Авіньйоні застрелили чоловіка, який намагався напасти на них з ножем. Крім того, в саудівському місті Джедда терорист з ножем напав на охоронця консульства Франції.
  • Все почалося з того, що 16 жовтня у Франції 18-річний уродженець Москви чеченського походження відрубав голову вчителю Самюелю Паті за те, що той показував у школі карикатури Charlie Hebdo на пророка Мухаммеда. Після цього президент країни Емманюель Макрон пообіцяв посилили боротьбу з радикальними ісламістами. Низка ісламських країн висловила своє невдоволення риторикою Макрона.
  • Того ж дня у країні боротьбу з тероризмом перевели на вищий рівень термінових заходів.