Навальний знаходиться на лікуванні в Німеччині \ instagram.com/navalny/

Російський опозиційний політик Олексій Навальний опублікував у Instagram свій перший пост після отруєння.

Читайте такожЗМІ дізналися про плани Навального повернутися до Росії після одужання (відео)На знімку, зробленому в німецькій клініці "Шаріте", політик сидить на ліжку, поруч з ним знаходиться його дружина. 

Відео дня

Російський опозиціонер трохи написав про свій стан здоров'я, зазначивши, що вчора дихав сам, без допомоги апарату ШВЛ.

«Привіт, це Навальний. Сумую за вами. Я все ще майже нічого не вмію, але ось вчора зміг цілий день дихати сам. Взагалі сам. Ніякої сторонньої допомоги, навіть простий вентиль в горлі не використовував. Дуже сподобалося. Дивовижний недооцінений багатьма процес. Рекомендую", - підписав знімок політик.

Отруєння Навального: що відомо

  • Навальному стало погано в літаку, на якому той летів з Томська в Москву. Через що повітряне судно екстрено посадили в аеропорту Омська. У штабі Навального припускають, що політика отруїли чимось, підмішаним у чай.
  • Політика евакуювали з лікарні Омська 22 серпня. Зараз він знаходиться в німецькій клініці. Раніше джерело Reuters в Омській лікарні швидкої медичної допомоги №1, Куди спочатку госпіталізували політика, повідомило, що вказівка відпустити Олексія Навального літаком до Німеччини надійшла безпосередньо з Кремля, без пояснення причин.
  • 24 серпня в Німеччині підтвердили отруєння опозиціонера.
  • 2 вересня стало відомо, що експерти з лабораторії бундесверу виявили в організмі Олексія Навального сліди отрути з групи "Новачок". Таким чином, Навальний був отруєний нервово-паралітичною бойовою речовиною. Глава німецької розвідки Бруно Каля заявив, що використовувалася отрута сильніша, ніж відомі раніше. У Росії це заперечують і відмовляються порушувати кримінальну справу.
  • 4 вересня стало відомо, що експерти Мюнхенського інституту фармакології і токсикології Збройних сил ФРН знайшли сліди отруйної речовини з групи" Новачок " в крові, сечі і на шкірі Навального, а також на пляшці, з якої він пив. Європейські політики неодноразово закликали Росію розслідувати факт отруєння Навального.
  • 4 вересня посли всіх 30 країн-членів НАТО на екстреному засіданні виступили з вимогою провести міжнародне розслідування у зв'язку з отруєнням Навального.
  • 9 вересня Міноборони Німеччини повідомило, що результати аналізів проб, взятих у Навального, передані в ОЗХЗ.
  • 10 вересня стало відомо, що Навальний повністю вийшов з коми. За даними ЗМІ, він пам'ятає все, що передувало отруєнню, аж до того, як він втратив свідомість в літаку.
  • 14 вересня берлінська клініка "Шаріте", де проходить лікування Навальний, випустила заяву, в якій повідомила, що стан російського опозиціонера продовжує поліпшуватися, його відключили від апарату ШВЛ. Медики розповіли, що Навальний може на короткий час вставати з лікарняного ліжка. 
  • Також 14 вересня стало відомо, що французькі та шведські лабораторії підтвердили отруєння Навального "новачком". Таким чином наявність в пробах опозиційного російського політика Олексія Навального речовини з групи» Новачок " підтверджено даними трьох незалежних лабораторій.