У Росії силовики жорстко скрутили пенсіонерок на мітингу за Навального (відео)

У Росії тривають мітинги на підтримку опозиціонера Олексія Навального.

По всій Росії сьогодні проходять нові акції на підтримку політв'язня Олексія Навального.

Місцева поліція жорстко затримує активістів.

Читайте такожУ Росії проходять нові мітинги на підтримку Навального: понад 800 затриманих (онлайн-трансляція)

Так, в Уфі і Хабаровську на відео потрапив момент, як силовики жорстко скрутили пенсіонерок. Жінки при цьому кричали і чинили опір, а натовп скандував "ганьба".

На даний момент повідомляється вже про понад 800 затриманих. Акції на підтримку Навального почалися в Санкт-Петербурзі і Москві.

Всього прихильники Навального анонсували на сьогодні мітинги в 142 містах. Ще десятки акцій солідарності пройдуть за кордоном.

Акції на підтримку Навального: деталі

  • Прихильники російського опозиційного політика Олексія Навального запланували в неділю 31 січня провести акції на центральних площах 53 російських міст. Початок мітингів о 12:00.
  • У Москві прихильники опозиціонера планують зібратися на старій площі, а також на Луб'янській площі, де розташована штаб-квартира ФСБ.
  • Напередодні в Москві у новій справі затримали прес-секретаря російського опозиційного політика Олексія Навального Кіру Ярмиш.
  • 23 січня в російських містах пройшли перші після повернення Навального в РФ акції протесту. Найбільші акції проходили в Петербурзі і Москві. Там, за різними оцінками, зібралося до 40 тис. осіб. Щоб перешкодити протестам, на вулиці вивели ОМОН і Росгвардію, підтягнули бронетехніку і навіть блокували зв'язок. У містах жорстоко затримували людей, застосовуючи до них силу.