Олексія Навального госпіталізували з важким отруєнням / REUTERS

У Кремлі заявили, що стежать за станом здоров'я опозиціонера Олексія Навального за повідомленнями ЗМІ і бажають йому швидкого одужання.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам заявив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков.

«Зрозуміло, як і будь-якому громадянину нашої країни, ми бажаємо йому швидкого одужання», - сказав Пєсков.

Він додав, що ЗМІ розміщують багато інформації про цей інцидент, і в Кремлі читають цю інформацію.

«Ми знаємо, що він перебуває у тяжкому стані. Лікарі зараз роблять все, що необхідно. Залучено, власне, в Омську найкращих лікарів. І, наскільки нам відомо, також з повідомлень ЗМІ, вони використовують методи телемедицини та проводять консиліуми з фахівцями в Москві», - сказав Пєсков.

«Немає необхідності в спеціальних доповідях (президенту Володимиру Путіну), тому що дуже багато повідомлень ЗМІ, і в моніторингу, звичайно, ця інформація міститься», - сказав він.

Читайте такожЦе Путін: у Навального вперше заговорили про вінуватців отруєння

Як вважає Пєсков, висновки про причини хвороби Навального робити рано.

«Поки що, наскільки ми знаємо, результатів аналізу немає. Тому всі припущення є лише припущеннями», - відповів Пєсков на запитання журналістів про те, чи знають у Кремлі, що в ситуації з Навальним може йтися про отруєння галюциногеном, імовірно оксибутиратом натрію.

Крім того, такі припущення, за словами Пєскова, мають бути підтверджені лабораторно.

«Треба просто дочекатися результатів аналізу. І якщо це було отруєння, то чому. Дочекаємося результатів аналізу. Я думаю, що лікарі працюють над лікуванням пацієнта, роблять все можливе, все необхідне. Крім того, вони досить відкриті в наданні детальної інформації про те, що відбувається», - зазначив Пєсков.

Водночас, за його словами, Кремль готовий оперативно розглянути звернення, якщо Навальному знадобиться лікування за кордоном.

Отруєння Навального: що відомо