"Найближчим часом": Резніков про отримання Україною військового обладнання від міжнародних партнерів

Міністр оборони не може розповісти про конкретні подробиці цієї допомоги.

Міністр оборони Олексій Резніков анонсує, що Україна найближчим часом отримає обладнання від міжнародних партнерів.

Про це він сказав в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1".

"Що стосується готовності допомогти: мене запевнили, безперечно, і британські, і американські колеги, і зараз я веду консультації з іншими колегами-міністрами оборони дружніх країн про те, що ми отримаємо підтримку, при чому найближчим часом", - заявив Резніков.

Водночас, міністр оборони не може розповісти про деталі розмов.

"Але я досить з оптимістичним настроєм повернувся саме щодо технічної підтримки, експертної підтримки, і необхідного нам обладнання", - наголосив Резніков.

Він сказав, що деталі про перемовини стосовно озброєння і обороноздатності "мають бути у тиші".

Читайте також"Зброя любить тишу": Кулеба висловився про деталі переговорів з партнерами України щодо постачання озброєння

Своєю чергою, секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що у США і Канаді готують миттєву і дуже жорстку реакцію в разі нападу РФ на Україну.

Секретар РНБО розповів про свої зустрічі в рамках нещодавньої участі на Міжнародному форуму з безпеки у Галіфаксі (Канада), де він зустрівся з міністром національної оборони Канади Анітою Ананд, її першим заступником, а також зустрічі з сенаторами США з Республіканської і Демократичної партій.

"Усі розмови тільки про це - про допомогу нашій країні. Про те, якщо хтось, я перепрошую, з божевілля вирішить піти на такі дійства у 2021 році (про пряме вторгнення РФ - УНІАН), вони будуть реагувати. І повірте, реакція буде миттєва. Принаймні, вони про це офіційно заявляють, і реакція буде дуже жорстка", - заявив Данілов.

Він сказав, що Україна зараз отримує велику допомогу зі сторони США, Канади і Великої Британії.

Як повідомляв УНІАН, Канада розглядає можливість посилення своєї військової місії в Україні на тлі розвідданих США і Британії про тривожні переміщення російських військ уздовж українського кордону.