Німеччина не надасть Україні військові літаки /фото REUTERS

Німеччина не постачатиме військові літаки в Україну. Німецький уряд працює над зниженням залежності країни від імпорту викопного палива.

Про це повідомляє Reuters.

"Ми надали всі види оборонних матеріалів і відправили зброю, про яку ми Вам говорили, але вірно і те, що ми повинні дуже ретельно обміркувати, що ми робимо конкретно, і, безумовно, військові літаки не є частиною цього", - заявив канцлер Олаф Шольц.

Відео дня

При цьому він заявив, що уряд Німеччини вже кілька місяців працює над зниженням залежності країни від імпорту викопного палива.

"Є багато технічних питань, які необхідно вирішити", - підсумував політик.

Як раніше повідомляв УНІАН, 6 березня Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що країни НАТО отримали "зелене світло" на передачу винищувачів Україні. Зокрема, США вже почали переговори з Польщею про допомогу Україні. В Адміністрації президента США зазначали, що у зв'язку з цим виникає питання, яким чином літаки будуть доставлені з Польщі в Україну.

8 березня в Міністерстві закордонних справ Польщі заявили, що Варшава готова передати в розпорядження США всі свої винищувачі МіГ-29, про які просила Україна.

У свою чергу президент України Володимир Зеленський закликає якомога швидше вирішити питання про надання Україні бойових літаків.

Вас також можуть зацікавити новини: