У Білорусі вже місяць тривають акції протесту / фото REUTERS

У Білорусі на акціях протесту вчора затримали 32 особи.

Про це повідомляє видання TUT.BY з посиланням на прес-службу МВС.

«11 вересня силовики затримали 32 особи в ході суспільно-політичних масових заходів. 18 з них залишено в місцях тимчасового тримання до суду», - наголошується в повідомленні.

Читайте такожЗ тортами і прапорами: білоруси святкували день народження Тихановської (фото, відео)

У п'ятницю МВС нарахувало 13 протестних акцій у трьох регіонах країни. Загальна їх чисельність «не перевищила 450 осіб». А ось в акціях на «підтримку миру, безпеки і спокою» відбулося 12 масових заходів у 5 регіонах країни. У них взяло участь близько 800 осіб», стверджують білоруські правоохоронці.

Також видання повідомляє, що у Мінську сьогодні відзначають День міста. За рішенням міської влади, в цьому році в зв'язку з епідситуацією народні гуляння скасовані. Разом з тим влада закликала жителів Мінська взяти участь у суботниках. Перед їх початком Мінміськвиконком обіцяє мітинги на підтримку безпеки і спокою в білоруській столиці.

Протести в Білорусі: хроніка

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. За офіційними даними ЦВК, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тихановську - 10,1%.
  • Тисячі жителів Білорусі, не згодних з результатами виборів, вийшли на акції протесту, відбулися зіткнення з силовиками. У перші дні протестів були затримані тисячі людей, пізніше багатьом з них призначили адмінарешт.
  • Лукашенко неодноразово заявляв, що ситуацію в Білорусі розхитують ззовні, і домовився з президентом РФ Володимиром Путіним спільно реагувати «у разі загострення ситуації в частині зовнішніх загроз».
  • 27 серпня Путін допустив використання російських силовиків для придушення протестів у Білорусі.
  • У Євросоюзі заявили про невизнання результатів виборів і досягли угоди застосувати санкції проти білоруських чиновників у відповідь на фальсифікацію результатів голосування і застосування насильства проти протестувальників.