Перше місце в рейтингу зайняв Сент-Ендрюський університет \ фото Вікіпедія

Перше місце в рейтингу британських університетів Good University Guide, який щорічно випускає газета The Times, зайняв шотландський Сент-Ендрюський університет.

Престижні Оксфордський і Кембриджський університети вперше втратили перше місце в цьому рейтингу - вони зайняли друге і третє місце відповідно. В топ-5 також увійшли Імперський коледж Лондона і Лондонська школа економіки.

При складанні Good University Guide враховується ціла низка параметрів. Частина з них надходить від британського управління зі статистики вищої освіти, в числі таких параметрів — дані про співвідношення числа студентів і викладачів, кількості дипломів з відзнакою і дипломів інших категорій, витрати університету на освіту та обладнання, перспективи випускників.

Відео дня

Читайте такожДесять українських університетів потрапили до рейтингу кращих у світі

Також при складанні рейтингу враховуються результати опитувань студентів про їхню задоволеність освітою як в цілому, так і з точки зору якості викладання.

Алістер Макколл, який займається підготовкою і випуском Good University Guide в The Times, заявив: "Не потрібно недооцінювати досягнення Сент-Ендрюського університету, який очолив наш рейтинг. Це не випадковість. Університет кілька років наближався до дуополії Оксбріджа, що підтримувалося видатним рівнем задоволеності студентів, який досяг піку в останній рік навіть незважаючи на пандемію", передає kommersant.

Вас також можуть зацікавити новини