У ЗМІ з'явилася нова версія про те, що сталося з Навальним / Фото: REUTERS

Олексій Навальний потрапив до лікарні з помірною кількістю алкоголю в крові.

Читайте також"Лікарі реально займаються порятунку его життя": в лікарні НЕ повідомляють діагноз Навального (відео)

Про це повідомляє Telegram-канал Mash. Очевидці нібито розповіли, що Напередодні вильоту до Москви Олексій Навальний вживав алкоголь.

Відео дня

«До лікарні Олексій поступив із 0,2 проміле в крові. За непідтвердженими даними, Навальний випивав до 2 години ночі в селі Кафтанчіково під Томськом. Алкоголь в поєднанні з іншими препаратами (можливо, оксибутиратом) міг викликати непередбачену реакцію», - йдеться в повідомленні.

Telegram, Mash

На інформацію відреагував прес-секретар Навального Кіра Ярмиш. За її словами, політик вчора не пив, і не приймав жодних таблеток сьогодні.

"Бачу, кремлівські телеграм-канали стали відпрацьовувати новий темник: нібито Навальний вчора ввечері багато пив, а сьогодні сам прийняв таблетку від похмілля, що і спровокувало отруєння. Це неправда. Він не пив вчора і не приймав жодних  таблеток сьогодні", - заявила вона.

Отруєння Навального: що відомо

  • Російського опозиціонера Олексія Навального госпіталізували з ознаками отруєння. Політику стало погано в літаку, на якому він летів до Томська.
  • Прес-секретар Навального повідомила, що він перебуває в комі. Незабаром його підключили до апарату штучної вентиляції легенів. До лікарні на вимогу штабу викликали поліцію.
  • Російський Telegram канал LIFE SHOT, посилаючись на джерело, писав, що у Навального попередньо діагностували гостре отруєння невстановленим психодислептиком, який може викликати галюцинації.
  • Житель Томська, що летів з чоловіком одним рейсом, опублікував в Instagram фото, як опозиціонер п'є гарячий напій в будівлі аеропорту. Імовірно, після напою йому і стало погано.
  • Це не перше отруєння Навального. У липні 2019 року російського опозиціонера затримали після мітингу за допуск незалежних кандидатів на вибори до Московської міської думи, і вже на наступний день госпіталізували в лікарню з ознаками отруєння. Тоді медики діагностували у політика «гостру алергічну реакцію». За його словами, у нього почала «горіти і колотися» шкіра на обличчі, шиї і вухах.