Патрушева називають наступником Путіна / фото REUTERS

Микола Патрушев - секретар Радбезу РФ, колишній глава ФСБ і людина, яка побудувала режим силовиків у країні. Він - сірий кардинал, який відповідає за всі підкилимні схеми Кремля та виправдовує злочини вищими державними цілями, відповідає за ліквідацію неугодних режиму.

Як йдеться у сюжеті проекту FreeДом, Патрушев - людина, яка у своїй цинічності та жорстокості переплюне нинішнього главу Росії. Недарма ж його прізвище стоїть у списку можливих наступників Путіна.

Журналісти нагадують про початок кар'єри ФСБшика Патрушева - він став начальником контррозвідки ФСБ у Карелії. Потім його перевели в Москву на посаду глави служби власної безпеки ФСБ, тобто поставили стежити за своїми ж. Путін тоді став главою ФСБ і мітив вище. Патрушев його знав ще з часів роботи у Ленінградському управлінні КДБ, обидва починали стукачами.

За криваві заслуги перед вітчизною (теракти в Рязані) Путін вручив Патрушеву звання Героя Росії.

Журналісти нагадали, що Олексій Навальний знайшов у дружини Патрушева дві ділянки землі і будинок вартістю в мільярд рублів, якщо сам Микола офіційно заробив за шість років 98 мільйонів. 

Цікаво, що вся сім'я Патрушева обіймає високі посади: Дмитро Патрушев - міністр сільського господарства Росії, він теж закінчив академію ФСБ, в 30 років вже був старшим віце-президентом ВТБ банку. Потім Дмитро керував "Россельхозбанком".

Молодший син Андрій Патрушев на початку свого шляху три роки пропрацював заступником начальника 9 управління відділу ФСБ, що курує промисловість. А потім почав будувати кар'єру в нафтянці. Два роки він був радником голови ради директорів "Роснефть" Ігоря Сєчіна, а потім був заступником директора з розвитку шельфових проектів "Газпромнафти". Пізніше він очолив центр "Арктичні ініціативи", які отримують держфінансування.

Один племінник екс-глави ФСБ займався експортом деревини з Карелії до Фінляндії, іншого племінника прилаштували в ракетобудування. А брат Патрушева в 2012 році був призначений президентом ТОВ "Норд".

З подачі Патрушева народилися теорії про біолабораторії в Україні; про імперію брехні, створену Заходом, щоб знищити Росію; про цинічну кампанію з дискредитації країни і навіть про те, що Захід придумує напад Росії на Україну. 

Ходять чутки про те, що саме Патрушев може стати наступним президентом Росії в разі смерті Путіна, а британське видання Daily Mail повідомило про те, що нещодавно патрушев пережив замах - він нібито був отруєний синтетичною отрутою.

Нагадаємо, останнім часом у ЗМІ циркулюють чутки про погіршення здоров'я президента країни-агресора Володимира Путіна. У зв'язку з чим виникає питання про його наступника. Як вдалося дізнатися журналістам, тимчасово замінити головного кривавого диктатора світу може секретар Радбезу РФ Микола Патрушев.

Вас також можуть зацікавити новини: