Спостерігачі вказали на важливий нюанс у перевірці боєготовності військ Білорусі (мапа)

Про раптову перевірку боєготовності білоруських військ було оголошено 13 Грудня.

Під час перевірки боєготовності військ у Білорусі наводитимуть переправи через 2 річки. Тому моніторингова група "Беларускі Гаюн" поспішила заспокоїти й проаналізувала розташування цих річок.

Так, серед запланованих заходів білоруських військ - навести мостові переправи через річки Німан і Березина. 

"І це принциповий момент. Вважаємо важливим наголосити, що ці річки не розташовані поблизу кордону з Україною", — наголосили у "Білоруському Гаюні".

Так, Річка Німан протікає у північно-західній частині Білорусі, на територіях Мінської та Гродненської областей, далі йде в Литву. А Березина цілком розташована на території Білорусі та протікає у Вітебській, Мінській, Могильовській і Гомельській областях. Найближча точка цієї річки до кордону з Україною — це її гирло, це мінімум 80 км до кордону з Україною.

"Приблизне розташування річок на території Білорусі наводимо на карті, там же позначили й полігони, які розташовані поблизу цих річок", — пишуть аналітики.

Раптова перевірка боєготовності військ у Білорусі - що відомо

13 грудня за дорученням Лукашенка розпочато раптову перевірку бойової готовності військ РБ. Військові мають висунутися в призначені райони, здійснити їхнє інженерне обладнання, організувати охорону й оборону, а також навести мостові переправи через річки Німан і Березина.

Нагадаємо, що на тлі побоювань Заходу про можливе вторгнення Росії в Україну в Білорусі 10 лютого 2022 року розпочалися навчання "Союзна рішучість-2022". 24 лютого РФ почала велику війну проти України, путінські війська наступали з території Білорусі.

Вас також можуть зацікавити новини: