Перевірка боєготовності військ РБ розпочата за дорученням Лукашенка / фото REUTERS

У вівторок, 13 грудня, за дорученням президента Білорусі Олександра Лукашенка розпочато раптову перевірку бойової готовності військ РБ. Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони Республіки Білорусь.

"Заходи матимуть комплексний характер, війська повинні будуть у найкоротші терміни висунутися у призначені райони, здійснити їхнє інженерне обладнання, організувати охорону й оборону, а також навести мостові переправи через річки Німан і Березина", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що заплановано пересування військової техніки та особового складу. Через це будуть введені тимчасові обмеження для транспорту на окремих дорогах і ділянках місцевості.

Відео дня

Роль Білорусі у війні проти України

Від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Білорусь заперечує участь на боці Росії в цій війні. Але Лукашенко надає путінським військовим територію своєї країни для ракетних ударів по Україні.

Також велика війна розпочалася із вторгнення російських військ з території Білорусі. Зараз теж регулярно спливають повідомлення про те, що нашу країну можуть знову атакувати з території РБ, але українців заспокоїли: поки що такий сценарій малоймовірний.

Водночас Лукашенко регулярно заявляє про те, що на Білорусь нібито готувався напад, він усіляко виправдовує агресію Москви проти України.

Вас також можуть зацікавити новини: