Кім Чен Ин / REUTERS

Лідер КНДР Кім Чен Ин вирішив відмовитися від реалізації планів почати військові дії проти Південної Кореї.

Про це повідомляє BBC з посиланням на північнокорейські державні ЗМІ.

"Північна Корея призупинила плани військових дій проти Південної Кореї", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Мова йде про наміри Пхеньяна відправити війська в демілітаризовану зону на кордоні між двома Кореями.

На зустрічі під головуванням лідера Кім Чен Ина Центральна військова комісія прийняла рішення припинити військові дії з урахуванням сформованої ситуації.

Читайте такожКім Чен Ин прирівняв підлітковий секс до держзради

19 червня повідомлялося, що Північна Корея направила своїх військових на кілька постів в демілітаризованій зоні і попередила про посилення своєї військової присутності в прикордонних районах. Північнокорейські військові погрожували направити війська в нині закритий комплекс Кесонг, а також в туристичну зону гори Кімган на східному узбережжі.

Разом з тим, представник Об'єднаного комітету начальників штабів Південної Кореї Кім Чен Рак попередив, що КНДР "заплатить ціну", якщо почне провокаційні військові дії проти Сеула.

Як повідомляв раніше УНІАН, напруженість між двома Кореями виникла після того, на початку червня сестра північнокорейського лідера Кім Йо Чен пригрозила закрити офіс в Кесонгу і розірвати ключовий військовий договір між Пхеньяном і Сеулом, якщо Південна Корея не завадить групам перебіжчиків відправляти в КНДР листівки з критикою політики Кім Чен Ина. Зазначений пакт включає військову угоду про скорочення звичайних військових загроз між двома країнами і створення прикордонних буферних зон. Кім Йо Чен сказала, що пакт "навряд чи має якусь цінність".

Зрештою Північна Корея виконала озвучену сестрою Кім Чен Ина загрозу і заявила про розрив усіх державних зв'язків з Південною Кореєю.

Північна і Південна Корея розділені так званою демілітаризованою зоною - буфером уздовж кордону, що розділяє дві країни після припинення війни в 1950-х роках.