Лукашенко пригрозив протестувальникам розправою / фото REUTERS

Олександр Лукашенко заявив, що протестувальники в Білорусі нібито переступили "червоні лінії", про які він попереджав раніше, і тепер владі відступати нікуди.

Таку заяву він зробив під час зустрічі з колективом МВС, передає білоруське державне агентство БЕЛТА.

"Ті, хто сьогодні виходить на залізницю, ті, хто вішає фашистські прапори на лінії електропередачі, словом, ті, хто сьогодні намагається зруйнувати, дестабілізувати інфраструктуру держави, повинні знати: з сьогоднішнього дня, особливо в квартирах громадян, куди вони ховаються, ми в полон нікого не беремо", - сказав Лукашенко.

Також він публічно пригрозив "залишити без рук" тих протестувальників, хто буде протидіяти силовикам.

Читайте такожЛукашенко хоче озброїти свої "народні" дружини: "вони ще в повну силу не розгорнулися"

"Якщо хтось доторкнеться до військовослужбовця, він повинен піти звідти як мінімум без рук. Я кажу це публічно, щоб усі розуміли нашу подальшу рішучість. Далі - все. Нам відступати нікуди, і ми відступати не збираємося", - заявив Лукашенко.

Вибори та протести в Білорусі: що було раніше

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. Згідно з офіційними даними ЦВК, за Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тіхановську - 10,1%.
  • Після оголошення результатів виборів країну охопили акції протесту. Силовики затримують учасників мітингів і застосовують до них силу, відкривають політично мотивовані справи проти опозиціонерів.
  • У Євросоюзі не визнали результати виборів і вирішили запровадити санкції проти білоруських чиновників, відповідальних за фальсифікацію результатів голосування і застосування насильства проти незгодних.
  • 23 вересня в Мінську відбулася таємна інавгурація Лукашенка.
  • 13 жовтня Тіхановська оголосила Лукашенку народний ультиматум. Лідер білоруської опозиції заявила, що до 25 жовтня мають виконати три вимоги: Лукашенко повинен оголосити про відставку, має припинитися насильство на вулицях, мають звільнити всіх політв'язнів.
  • З 25 жовтня в Білорусі почався загальний страйк.