Максим Знак, імовірно, був затриманий в Мінську силовиками / фото REUTERS

У Мінську зник ще один член Координаційної ради Максим Знак.

Як пише видання TUT.BY, телефон Максима Знака недоступний, він встиг написати колегам з Координаційної ради, що хтось прийшов до штабу Бабаріко, де він знаходився, і слово "маски".

"О 8.30 у Максима мало бути інтерв'ю, він не зайшов у зум, я йому подзвонив, він вимовив фразу "схоже, хтось до нас прийшов", відключився і написав слово "маски". Зараз він недоступний", - розповів прес-секретар штабу Бабаріко Гліб Глібов.

Відео дня

Імовірно, білоруський опозиціонер був затриманий невідомими силовиками. Очевидцям вдалося сфотографувати людей в масках поруч із Максимом Знаком на парковці біля штабу.

Люди в масках поруч із Максимом Знаком на парковці біля штабу / фото телеграм-канал "МотолькоПомоги"

За словами адвоката Дмитра Лаєвського, справою займається слідчий комітет Білорусі.

"Слідчий комітет проводить процесуальні дії, причини і приводи невідомі. Зараз у Максима Знака вдома планується обшук", - сказав Лаєвський.

Як зазначає TUT.BY, у штаб пресу не пускають, але в приміщенні знаходяться люди, які, судячи з усього, щось ламають. До штабу приїхав Максим Богрецов, але у нього теж немає ніякої інформації, крім припущення, що Знака доставили в штаб з дому.

Читайте такожМінські опозиціонери в Києві: вивезення Колеснікової спершу було сценарієм білоруських спецслужб

Вибори і протести в Білорусі: хронологія подій

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. За офіційними даними ЦВК, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тихановську - 10,1%.
  • Тисячі жителів Білорусі, які не згодні з результатами виборів, вийшли на акції протесту, відбулися зіткнення з силовиками. У перші дні протестів були затримані тисячі людей, пізніше багатьом з них призначили адмінарешт.
  • Лукашенко неодноразово заявляв, що ситуацію в Білорусі розхитують ззовні, і домовився з президентом РФ Володимиром Путіним спільно реагувати "у разі загострення ситуації в частині зовнішніх загроз". 27 серпня Путін допустив використання російських силовиків для придушення протестів у Білорусі.
  • В Євросоюзі заявили про невизнання результатів виборів і досягли угоди застосувати санкції проти білоруських чиновників у відповідь на фальсифікацію результатів голосування і застосування насильства проти протестувальників.

Затримання Марії Колеснікової: що відомо

  • Очевидець викрадення Анастасія розповіла, що опозиціонерку викрали 7 вересня біля Національного художнього музею - невідомі посадили її в мікроавтобус з написом "Зв'язок" і відвезли в невідомому напрямку.
  • Прес-секретар Координаційної ради Антон Родненков сказав, що Марія була одна в центрі міста у справах. Про її зникнення Родненков дізнався від ЗМІ, і став з'ясовувати, де знаходиться Марія. Пізніше телефон Родненкова також став недоступний.
  • З'явилася також інформація про затримання члена Координаційної ради опозиції Андрія Єгорова. Напередодні під час протестних акцій затримана і керівник громадського екологічного об'єднання "ЕКОДОМ" Ірина Сухий.
  • Мінська міліція заявляє, що не затримувала Марію Колеснікову. Офіційний представник МВС Республіки Ольга Чемоданова заявила, що поки нічого не може повідомити про передбачуване затримання члена президії КС.
  • У штабі Бабарико 8 вересня уточнили, що Колеснікова затримана і знаходиться в Мозирському прикордонному загоні.