REUTERS

Вдова чоловіка з міста Колльєрвілль, штат Теннессі, якого минулого року застрелили поліцейські біля його будинку, подала позов до суду проти міста та одного з копів.

Позов спочатку подали до суду штату, але потім його передали до федерального суду, повідомляє WMC 5.

Вдова Еліс Хоул заявила, що поліція Коллієрвілля порушила цивільні права її чоловіка і застосувала надмірну силу, коли вони протистояли йому.

Відео дня

3 червня 2019 року Еліс Хоул викликала поліцію, адже її чоловік Девід взяв рушницю і заявив, що накладе на себе руки. Суїцидальні схильності виявили у Девіда на тлі депресії, коли він перестав пити призначені йому ліки.

Читайте такожЗґвалтування у Кагарлику: з'явилися нові підозрювані

Коли прибули офіцери, вони виявили 59-річного чоловіка на його задньому дворі.

«Після неодноразових вимог, щоб чоловік кинув зброю, один з офіцерів відкрив вогонь, вбивши його», — заявив представник Бюро розслідувань штату Теннессі Келі Макалістер.

Еліс каже, що її чоловік нікому не погрожував, окрім як самому собі. У позові вона зазначає, що поліцейський зажадав від Девіда кинути рушницю, а менш ніж за 4 секунди вистрілив в нього.

«Людина була на своєму задньому дворі. Він був самогубцею. Йому потрібна була допомога, але замість цього прийшла Голгофа (пагорб, на якому розіпʼяли Ісуса Христа - УНІАН)», — сказала адвокат жінки.

Як повідомляв раніше УНІАН, в місті Атланта (штат Джорджія, США) поліцейський застрелив 27-річного темношкірого Рейшарда Брукса. Інцидент призвів до нової хвилі протестів активістів руху BlackLivesMatter. У місті виникла пожежа, поліція затримала кілька десятків людей.