Пологи приймали стюардеси: біженка з Афганістану народила прямо в літаку

Новонародженій дівчинці дали ім'я Хавва.

Афганська жінка на борту евакуаційного рейсу авіакомпанії Turkish Airlines до Великої Британії народила дівчинку, допомогу при пологах надавав екіпаж.

Про це повідомляє агентство Anadolu.

26-річна Соман Нурі народила на висоті 10 000 метрів у повітряному просторі Кувейту о 01:00 GMT (04:00 за київським часом), коли направлялася в Бірмінгем.

Коли вагітна пасажирка сказала бортпровідникам про те, що в неї почалися пологи, екіпаж спитав у пасажирів, чи є середи них лікар. Однак через відсутність медиків бортпровідники сприяли пологам відповідно до їхньої підготовки.

Члени екіпажу літака назвали дівчинку Хавва (Єва, але також варіація турецького Hava - повітря).

Читайте такожЕвакуація з Кабула: країни закінчують вивозити людей з АфганістануЗадля перестороги літак тимчасово сів у Кувейті та потім продовжив політ у напрямку Бірмінгему.

Заснована в 1933 році, авіакомпанія Turkish Airlines має парк з 372 літаків (пасажирських та вантажних), які здійснюють рейси до 325 пунктів призначення по всьому світу, у тому числі 275 міжнародних та 50 внутрішніх.

Нагадаємо, 28 серпня до міжнародного аеропорту "Бориспіль" прибули ще два літаки з евакуйованими людьми з Афганістану. Загалом вдалося вивезти близько 360 осіб, зокрема й майже 80 українців.