Пропаганда і маніпуляція: Польща відреагувала на скандальну статтю Путіна про Другу світову

Путін до Дня перемоги написав на сайті Кремля статтю про "перемогу" СРСР.

Уряд Польщі розкритикував статтю президента Росії Володимира Путіна про Другу світову війну і назвав її спробою маніпуляції історією задля впливу на поточну міжнародну політику.

Про це заявив речник міністра-координатора спецслужб Станіслав Жарина, передає Європейська правда.

Читайте такожWashington Post: Росія торгує краденим вугіллям з України, щоб фінансувати війну

«Інформаційна діяльність в галузі історичної політики дозволяє Кремлю показати, що Росія, яка є правонаступницею СРСР, переможця нацизму, повинна мати право вирішувати долю інших країн. Ось чому російська пропаганда так сильно витісняє з публічних дискусій будь-яку інформацію про радянські злочини і сталінсько-гітлерівську співпрацю», - зазначив він.

У статті Путін, зокрема, звинувачує Польщу у руйнуванні власної державності, на що Жарина відповів, що це «є продовженням тривалих пропагандистських атак на Республіку Польща».

«Тези, представлені Владіміром Путіним, є частиною інформаційної діяльності, спрямованої на дестабілізацію Заходу, підрив держав-членів НАТО, ослаблення довіри до країн Альянсу, а також формування іміджу Росії як захисника, що має впливати на глобальні рішення.  Такі дії слід оцінювати як частину агресивної політики проти Заходу», - заявив він.

Путін до Дня перемоги написав на сайті Кремля статтю під назвою "75 років Великої Перемоги: спільна відповідальність перед історією і майбутнім".