Дональд Трамп / REUTERS

Службовець військово-морського флоту США, який є членом підрозділу камердинерів - помічників президента Дональда Трампа, заразився COVID-19.

Читайте такожМожлива війна: в Китаї заявляють про погіршення відносин з США через COVID-19

Про це повідомляє ТСН з посиланням на видання The Hill, яке наводить слова заступника прес-секретаря Білого дому Хогана Гідлі. "Нещодавно нам повідомила медична служба Білого дому, що військовослужбовець, який працює на території кампусу Білого дому, отримав позитивний результат на коронавірус, - повідомив Гідлі. - Президент і віце-президент з тих пір отримали негативний результат, стан їхнього здоров'я задовільний".

Відео дня

Ім'я хворого військового не повідомляється. Глава США Дональд Трамп заявив, що не часто контактував з інфікованим. Також наголошується, що це вже другий випадок COVID-19 серед працівників Білого дому.

Трамп додав, що відтепер щодня буде здавати тест на наявність нової коронавірусної інфекції. "Отже, ми тестувалися раз на тиждень, а тепер плануємо здавати тести разів на день", - повідомив президент США, додавши, що, крім нього, щодня перевіряти будуть також американського віце-президента Майка Пенса і ще декого з високопоставлених чиновників Білого дому.

Як повідомив УНІАН, кількість підтверджених випадків зараження коронавірусом у світі наближається до 4 млн і вже складає 3 845 607 осіб. Найбільша кількість хворих COVID-19 зареєстрована в США (1 256 994 осіб), Іспанії (221 447 чоловік) та Італії (215 858 осіб).

Читайте також: