Акція протесту у Нью-Йорку / фото REUTERS

Влада Нью-Йорка в неділю скасувала комендантську годину, що була введена для придушення протестів у зв'язку з вбивством Джорджа Флойда.

«Ми скасовуємо комендантську годину, і це рішення набуває чинності негайно. Вчора і сьогодні вночі ми побачили місто в найкращому світлі», - повідомив мер Нью-Йорка Білл де Блазіо у Твіттері.

Комендантська година, яка набувала сили з 20:00, була введена в Нью-Йорку вперше за кілька десятиліть, після того як сутички між демонстрантами, які виступають проти жорстокості поліції, і правоохоронцями набули насильницького характеру. Але в суботу ввечері поліція відступила, дозволивши мирним демонстраціям продовжуватися після 20:00, зазначає «Голос Америки».

Відео дня

Читайте такожТрамп розпорядився вивести Нацгвардію з Вашингтона

Спочатку передбачалося, що комендантська година діятиме, принаймні, до неділі, 7 червня, включно.

У відповідь на твіт де Блазі десятки коментаторів закликали його піти у відставку. Демонстранти вважають, що мерія не доклала достатньо зусиль, щоб захистити їх і з'ясувати, хто спровокував насильство на їхніх демонстраціях.

Як повідомляв УНІАН, демонстрації в США почалися минулого тижня після загибелі афроамериканця Джорджа Флойда в Міннеаполісі під час затримання його поліцією. Застосування сили правоохоронцями призвело до удушення і смерті Флойда.

Його загибель викликала протести як в Міннеаполісі, так в і інших містах США, які переросли в масові заворушення і погроми.