До них приєдналися 700 адвокатів, повідомив представник Партії ВРФД / фото Радіо Азатутюн

На площі Республіки в Єревані проходить мітинг "Руху за порятунок Вітчизни". Мітингувальники вимагають відставки прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна.

Читайте такожВірменія та Азербайджан обмінялися військовополоненимиПро це пише Радіо Азатутюн.

Опозиційний рух оголосив загальнонаціональний страйк. До них приєдналися 700 адвокатів, повідомив представник Партії ВРФД.

Відео дня

Наїра Зограбян з партії "Успішна Вірменія" заявила, що вони будуть проводити щоденні акції непокори, поки Пашинян не піде у відставку.

Опозиційні сили вимагають змінити Пашиняна на "тимчасового" прем'єра, висуваючи кандидатуру Вазгена Манукяна, який обіймав посади прем'єр-міністра і міністра оборони Вірменії на початку 1990-х.

Сам прем'єр-міністр Пашинян вважає опозиційний рух "бунтом [колишніх] еліт". Він заявив, що "реальне протистояння відбувається не між урядом і опозицією, а між позбавленою привілеїв у 2018 році "елітою" і народом".

"Але в будь-якому випадку вирішальне слово буде за народом, тому що, якщо народ скаже своє слово, "еліта" нічого не зможе зробити. Звичайно, я зроблю все можливе, щоб люди не упустили можливість сказати своє слово. Але на даний момент пріоритетом для нас є забезпечення зовнішньої безпеки Вірменії та Арцаха [Карабаха]. У цих діях зовнішня безпека ні в якому разі не повинна ставитися під питання", - написав він.

Війна за Карабах 2020

  • Як повідомляв УНІАН, 27 вересня розпочалася чергова ескалація конфлікту між Вірменією та Азербайджаном навколо Нагірного Карабаху.
  • 10 листопада в зоні конфлікту були припинені всі військові дії. Про це було оголошено в заяві, підписаній президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим, прем'єр-міністром Вірменії Ніколом Пашиняном і президентом РФ Володимиром Путіним.
  • Згідно з домовленостями, Азербайджан і Вірменія зупиняються на зайнятих ними позиціях. Уздовж лінії зіткнення в Нагірному Карабасі і вздовж коридору, що з'єднує Нагорний Карабах з Вірменією, розгортається миротворчий контингент Росії. Внутрішньо переміщені особи і біженці повертаються в Нагорній Карабах і прилеглі райони під контролем верховного комісара ООН у справах біженців. Проводиться обмін військовополоненими, іншими утримуваними особами і тілами загиблих. Розблокуються все економічні і транспортні зв'язки регіону.
  • Вірменія до 15 листопада мала повернути Азербайджану Кельбаджарський район, а до 1 грудня - Лачинський район, залишаючи при цьому за собою Лачинський коридор (завширшки 5 км) для забезпечення зв'язку Нагірного Карабаху з Вірменією, і при цьому не зачіпати місто Шушу.
  • 12 грудня в Міноборони Вірменії повідомили, що збройні сили Азербайджану відновили наступ у Нагірному Карабаху.