Олександр Лукашенко – президент Білорусі вже 26 років/  REUTERS

Лукашенко впевнений, що протести в Білорусі вже йдуть на спад.

Про це він заявив під час візиту білоруського заводу, передає ТАСС.

Читайте також"Ми їм покажемо": Лукашенко відреагував на санкції Литви проти себе

Відео дня

«Вакханалія з протестами в Білорусі вже закінчується, настав час зайнятися економікою», – вважає Лукашенко.

Він стверджує, що за свою думку в Білорусі не почнуть «ламати людей».

«Ось журналісти стоять. У них у половини може бути своя думка, проте вони вже не ходять вулицями та не дістають країну у той час, як гусениці ляскають за межами», – сказав Лукашенко.

Лукашенко наголосив, що у цьому випадку у громадян має бути «морально-політична, психологічна поправка», що забезпечує мирний і поступальний розвиток економіки республіки.

Протести у Білорусі після виборів: хронологія подій

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. За офіційними даними ЦВК, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тихановську - 10,1%.
  • Тисячі жителів Білорусі, не згодних з результатами виборів, вийшли на акції протесту, відбулися сутички з силовиками. У перші дні протестів було затримано тисячі людей, пізніше багатьом з них призначили адмінарешти.
  • 19 серпня лідери країн-членів ЄС погодилися застосувати санкції проти Білорусі у відповідь на фальсифікацію результатів президентських виборів і застосування насильства до протестувальників. Також вони заявили, що не визнають результатів виборів президента Білорусі.
  • Україна приєдналася до заяви Європейського Союзу з приводу ситуації, яка склалася в Білорусі після виборів президента.