Протести в Мінську тривають вже три дні / REUTERS

Білоруська влада заборонила оптову та роздрібну торгівлю піротехнікою.

Про це вранці в середу повідомило держагентство "Белта" з посиланням на Міністерство антимонопольного регулювання і торгівлі. Відповідну постанову було видано напередодні, вона набула чинності сьогодні, 12 серпня.

Читайте також"Дівчинка стікала кров'ю": в Гродно силовики протаранили машину Із сім'єю (відео)

Відео дня

"У зв'язку з цим просимо суб'єктів торгівлі вжити термінових заходів щодо неухильного дотримання норм зазначеної постанови та недопущення оптової та роздрібної торгівлі піротехнічними виробами на території Білорусі", - йдеться в документі.

Як відомо, піротехніку останнім часом використовували учасники протестів в Білорусі у відповідь на агресивні дії силовиків, які по-звірячому били і затримували протестуючих.

Протести в Білорусі: хронологія

  • 9 серпня в Білорусі пройшли президентські вибори.
  • Після публікації перших результатів ЦВК 9 серпня ввечері тисячі жителів Білорусі вийшли на стихійні акції протесту, сталися сутички з силовиками. У Мінську співробітники правоохоронних органів стріляли в протестуючих гумовими кулями.
  • У понеділок ввечері протести поновилися. Силовики в Мінську знову відкрили вогонь по протестуючих. У МВС Білорусі підтвердили загибель одного з демонстрантів.
  • Згідно з цифрами від ЦВК, чинний президент Олександр Лукашенко набрав понад 80% голосів.
  • Кандидат в президенти Світлана Тихановська, яка посіла друге місце, відмовилася брати участь в акціях протесту і покинула територію Білорусі, виїхавши до Литви.
  • Ввечері 11 серпня в Мінську та інших містах Білорусі знову зібралися протестувальники. ОМОН майже відразу почав їх затримувати.