Протести в Мінську / REUTERS

Жителі Мінська, які постраждали в ході протестів у ніч на понеділок, 10 серпня, розповіли, яким чином вони отримали травми.

Про це повідомляє портал TUT.by у своєму телеграм-каналі.

Мінчанин Костянтин говорить, що отримав осколкове поранення гомілки лівої ноги.

Відео дня

Читайте також"Похорон диктатури": у Білорусі запланували масштабний страйк з трьома вимогами

"Три осколки зачепили і мене. Один ударив фронтально в гомілку, другий зачепив коліно, третій пройшовся побіжно по самій нозі", - розповів він.

Першу допомогу, за його словами, він отримав задовго до прибуття "швидкої". Ногу замотали випадкові перехожі, а медики відвезли його до військового госпіталю. Зараз Костянтин перебуває вдома.

Інший мінчанин розповів, що отримав рвану рану лівої ноги.

"Світлошумова граната прилетіла прямо в натовп - хлопок, дезорієнтація. Поруч, трохи далі, були і діти, і жінки. Люди стали розбігатися, я теж побіг, потім дивлюся: щось с ногами. Розглянув: штани в хлам і така ось рана. Мені викликали швидку, медики надали першу допомогу і відвезли в травмпункт ", - зазначив він.

Читайте такожБілорусь у протестах: що відбувається в країні на другий день после виборів (фото, відео)

Протести в Мінську: що відомо

  • 9 серпня в Білорусі пройшли президентські вибори.
  • У ЦВК оприлюднили попередні результати виборів. Так, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,23% виборців, за Світлану Тихановську - 9,9%, за Анну Канопацьку - 1,68%, за Сергія Черечня - 1,13%, за Андрія Дмитрієва - 1,04%, проти всіх - 6,02%.
  • 9 серпня ввечері тисячі жителів Білорусі вийшли на стихійні акції протесту, сталися сутички з силовиками. У Мінську співробітники правоохоронних органів стріляли в протестуючих гумовими кулями.
  • За даними правозахисників, затримано близько 300 осіб, в лікарнях перебувають десятки поранених.
  • У понеділок увечері 10 серпня протести поновилися. Силовики в Мінську відкрили вогонь по протестуючих. У МВС Білорусі підтвердили загибель одного з демонстрантів.